ГоловнаСуспільствоЖиття

Німецькі солдати допоможуть ОБСЄ контролювати перемир'я на Донбасі

Усього в місії в Україні заплановано задіяти 200 німецьких солдатів

Німецькі солдати допоможуть ОБСЄ контролювати перемир'я на Донбасі
Фото: LB.ua

Німецькі повітряні десантники з бази Зеєдорф допомагатимуть Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) контролювати дотримання перемир'я на сході України.

Про це в п'ятницю, 3 жовтня, повідомляє німецька газета Bild. Представник міністерства оборони ФРН підтвердив це повідомлення, інформує DW.

Видання, посилаючись на документи міністерства оборони ФРН для внутрішнього користування, повідомляє, що всього в місії в Україні планують задіяти 200 німецьких солдатів. 150 із них будуть контролювати ситуацію в районі кризи за допомогою безпілотних літальних апаратів. Ще 50 військовослужбовців будуть охороняти спостерігачів ОБСЄ. Запланована операція бундесверу в Україні - наслідок німецько-французької ознайомчої місії, проведеної на сході України в середині вересня. Тоді експерти обох сторін дійшли висновку, що перемир'я між українською армією і сепаратистами можна контролювати за допомогою безпілотників, лише якщо необхідний для цього персонал буде перебувати під охороною озброєних солдатів.

Рішення про те, як саме буде контролюватися режим припинення вогню в Україні, прийматиме ОБСЄ. Якщо ця організація вирішить задіяти в місії німецькі безпілотники, то повітряні десантники Німеччині будуть готові виконати завдання.

Вони будуть супроводжувати місію в уніформі з нашивками ОБСЄ, але зі зброєю. Міноборони ФРН вважає, що участь збройних солдатів бундесверу в місії на Україні потребує згоди бундестагу.

Нагадаємо, постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук заявив, що перші безпілотники для місії ОБСЄ доставлять в Україну через 2 дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram