ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецькій області 59 населених пунктів залишаються знеструмленими

Вчора енергетики ДТЕК відновили електропостачання 5 населених пунктів

У Донецькій області 59 населених пунктів залишаються знеструмленими
Архив
Фото: www.dtek.com

Фахівці компанії ДТЕК у п'ятницю, 3 жовтня, відновили електропостачання 5 населених пунктів, знеструмлених внаслідок негоди, а також бойових дій. Про це повідомив УНІАН з посиланням на прес-службу ДТЕК.

"У роботах брало участь 583 енергетиків ДТЕК у складі 213 бригад з використанням 160 одиниць техніки. Відновлено енергопостачання в селах і селищах Артемівського, Амвросіївського, Новоазовського і Первомайського районів. Але в Донецьку з 30 вересня залишається знеструмленим через бойові дії Північний водопровідний вузол, тому без води мешканці Київського і частково Куйбишевського районів міста. Бригади енергетиків ДТЕК не можуть відновити роботу вузла через безперервні обстріли ", - повідомляє агентство.

За його даними, загалом у Донецькій області 59 населених пунктів (з них 51 - через бойові дії) залишаються без світла.

Також частково знеструмлені міста Амвросіївка, Зугрес, Шахтарськ, Горлівка, Макіївка, Ясинувата, Маріуполь і Донецьк.

З 17 серпня залишається знеструмленою насосна першого підйому Південно-Донбаського водогону - вода не надходить на Червоноармійську та Великоанадольську фільтрувальні станції. Також знеструмлено Донецьку фільтрувальну станцію. Відновити електропостачання цих об'єктів неможливо через безперервні бої в районі пошкодження ліній та підстанцій.

3 жовтня бригади Горлівського, Горлівського Східного, Авдіївського, Торезького, Шахтарського, Дебальцевського, Сніжнянського, Харцизького, Старобешівського, Ясинуватського, Тельманівського, Єнакіївського РЕМ не мали можливості проводити ремонтно-відновлювальні роботи через бойові дії, сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, Україна скоротила експорт електрики наполовину через її дефіцит всередині країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram