ГоловнаСуспільствоЖиття

Джемілєв: захоплення будівлі Меджлісу - це бандитський напад

Лідер кримських татар упевнений, що "однаково все це буде повернуто"

Джемілєв: захоплення будівлі Меджлісу - це бандитський напад
Мустафа Джемилев
Фото: crimea.comments.ua

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв назвав захоплення майна "Фонду "Крим", на балансі якого є Меджліс у Сімферополі, "бандитським нападом".

Про це він заявив у коментарі інформагентству QHA.

"Ну, це бандитський напад. Вони ж (судові пристави, - ред.) абсолютно абсурдні речі говорять, нібито вони винесли якесь рішення, якийсь суд, про який ми взагалі не в курсі. І фонд (Фонд "Крим", - ред.), якому нібито винесено якесь судове рішення, навіть не знає про те, що йому пред'являють якесь рішення. Зараз там з'ясовують, що це за суд - виявляється, суддя вже давно у відпустці. Відвертий рейдерський бандитський напад", - заявив Джемілєв.

За його словами, кримськотатарський народ на півострові дуже наляканий, тому люди не можуть вплинути на ситуацію, що склалася.

"Хотілося б, щоб народ якось відреагував, але народ так залякали, що вони навіть бояться підійти до Меджлісу, коли відбуваються ці явно бандитські речі. Тому що вони (ФСБ, - ред.) всіх фотографують, а наступного дня в них будуть проводити обшуки, будуть накладати величезні штрафи", - наголосив Джемілєв.

Він додав, що реагує на ці події спокійно, бо "однаково все це буде повернуто".

"Звичайно, будемо мобілізовувати світову громадськість. Посольство США свою стурбованість висловило, турецьке посольство реагуватиме, надіслано листи президентові, прем'єр-міністру про те, що відбувається. Кримськотатарська діаспора дзвонить, питає, що робити", - розповів Джемілєв.

За його словами, реакція українських судів не змусити себе чекати.

17 вересня Різі Шевкієву, який очолює Фонд "Крим" судові пристави зачитали постанову про те, що Фонд і кілька кримськотатарських організацій повинні протягом доби звільнити приміщення по вулиці Шмідта в центрі Сімферополя. Цьому передував обшук 16 вересня в будівлі Меджлісу, після якого було вилучено протоколи деяких засідань Меджлісу кримськотатарського народу, кілька релігійних книг, комп'ютерну техніку, а також особисті речі народного депутата України Мустафи Джемілєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram