ГоловнаПолітика

Озброєні люди оточили будівлю Меджлісу в Сімферополі, проводиться обшук

Журналістам не дають знімати і погрожують арештом

У вівторок 16 вересня, в Сімферополі на вулиці Шмідта, озброєні люди оточили будівлю Меджлісу кримськотатарського народу.

Як інформує Крым.Реалии, будівлю Меджлісу по периметру оточили озброєні люди - 6 осіб умасках, у військовій формі і з автоматами, а також співробітники поліції - до 10 осіб. До будівлі під'їхав автозак.

Фото: Крым.Реалии

На запитання, хто вони і для чого оточили Меджліс, люди у формі відповідати не захотіли, заявивши, що "вони не уповноважені говорити".

Як вдалося з'ясувати кореспонденту видання, у будівлі проводяться слідчі дії. Всередину нікого не впускають, на вулицю не випускають. Зокрема, обшуки ведуться в редакції кримськотатарської газети "Авдет", розташованій у будівлі Меджлісу. Редактора видання всередині немає, обшук проводять без його участі. Представникам преси, які перебувають біля будівлі Меджлісу, не дають знімати і погрожують арештом.

Фото: Крым.Реалии

Як інформує Крым.Реалии, поіменно знімають усіх журналістів біля будівлі Меджлісу, вимагаючи акредитацію Російської Федерації. Представники правоохоронних органів посилаються на Адміністративний кодекс Російської Федерації, зокрема на статтю 20.2. "Порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування".

Представникам преси наполегливо рекомендують піти. При цьому, як зауважив кореспондент видання незважаючи на те, що силовики одягнені в російську уніформу, посвідчення пред'являють українські.

Водночас, співробітників Меджлісу, які прибули на роботу і яких не впускають до будівлі, не повідомляють, хто й у зв'язку з чим проводить слідчі заходи. Начальник відділу зовнішньополітичних зв'язків Меджлісу Алі Хамзін вважає, що одна з версій появи силовиків - український прапор на будівлі Меджлісу, який невідомі вночі 15 вересня зірвали з будівлі, проте його знову встановили.

Фото: Крым.Реалии

Активіст, колишній член Ревізійної комісії Курултаю кримських татар Куртсеіт Абдуллаєв вважає, що слідчі дії та обшук в будівлі Меджлісу пов'язаний з тим, що раніше представницький орган кримських татар закликав бойкотувати «вибори», які проходили в включеному Криму 14 вересня.

За його інформацією, в будівлі Меджлісу шукають заборонену в Російській Федерації ісламську літературу і вилучають документацію, повідомляє Крим.Реаліі. «Відбувається залякування кримськотатарського народу, бо Меджліс - це єдиний представницький орган кримськотатарського народу. Тому напад на Меджліс - це прямий напад на кримськотатарський народ », - вважає він.

Нагадаємо, 15 вересня скоєно напад на будівлю Меджлісу кримськотатарського народу. Троє невідомих, чиї обличчя приховано під масками, прибули до будівлі і зірвали прапор України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram