ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва почала впроваджувати заходи заощадження газу та тепла

Одночасно КМДА просить Кабмін збільшити ліміти природного газу

Влада Києва почала впроваджувати заходи заощадження газу та тепла
Игорь Никонов

Київміськадміністрація розпочала реалізовувати заходи для зменшення споживання газу та теплової енергії в опалювальний період.

У четвер під головуванням першого заступника голови КМДА Ігоря Ніконова відбулося засідання Антикризового енергетичного штабу Києва.

За підсумками засідання Ніконов розповів про заходи, які застосують задля економії енергоресурсів.

За його словами, в Києві вводять принципи суворого енергоменеджменту в усіх бюджетних установах міста: щоденний моніторинг і контроль споживання енергоресурсів, регулювання температури повітря в приміщеннях відповідно до потреб та інтенсивності їх використання, заходи збереження тепла та недопущення недбалого ставлення співробітників до його використання і т.д. Відбудеться жорстка оптимізація площ приміщень бюджетних установ і організацій, які потребують опалення.

Ніконов розповів, що вже розпочато будівництво трубопроводу між сміттєпереробним заводом "Енергія" і теплостанцією "Позняки". Це дасть можливість використовувати тепло від спалювання сміття для обігріву приміщень. У результаті місто зможе економити не менш ніж 15 млн куб. м газу щорічно.

У багатьох закладах охорони здоров'я та освіти встановлять твердопаливні котли, якими користуватимуться в пік споживання газу взимку.

Уже почали перевірку, а після її завершення полагодять електрощитові та внутрішньобудинкові електричні мережі. На зазначені цілі буде виділено 27,8 млн грн.

Для реалізації заходів заощадження енергоресурсів і оперативного ухвалення рішень у разі надзвичайних ситуацій в опалювальний період у кожному районі столиці в бюджетних установах та організаціях будуть створені антикризові енергетичні штаби.

Окрім того, КМДА звернулася до Кабміну з проханням збільшити ліміти природного газу для теплопостачальних організацій або виділити з державного резерву мазут для міських теплоелектростанцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram