ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада закликала телеканали не показувати фільми про російських військових

Керівників медіа-груп закликають зробити все заради перемоги в інформаційній війні

Нацрада закликала телеканали не показувати фільми про російських військових
Фото: army-news.ru

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала керівників телеканалів з підвищеною увагою ставитися до програмного контенту і не показувати фільми про російських силовиків.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"На час військового конфлікту з Росією закликаємо вас відмовитися від трансляції фільмів, серіалів, програм та іншого продукту, які формують позитивний імідж збройних сил, силових структур і військ спеціального призначення  Російської Федерації, а також контенту, який може бути сприйнято як пропаганду війни та розпалювання національної ворожнечі", - йдеться в повідомленні.

У Нацраді відзначають, що розуміють бізнес-процеси телевізійної галузі і те, що такі дії можуть призвести до зменшення обсягу реклами в ефірі.

"Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не має повноважень втручатися у зміст програмного наповнення телеканалів, адже це втручання може бути сприйнято як прояв цензури і буде йти врозріз із демократичними, європейськими принципами й цінностями, які поділяють всі члени регуляторного органу у сфері телерадіомовлення", - підкреслюється в заяві.

У відомстві закликають керівників медіа-груп об'єднатися і зробити все заради перемоги в інформаційній війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram