ГоловнаСуспільствоЖиття

Контактна група домовилася про припинення вогню на місці падіння "Боїнга"

Коридор до місця аварії для експертів збережуть

Контактна група домовилася про припинення вогню на місці падіння "Боїнга"
Фото: ч EPA/UPG

Тристороння контактна група з мирного врегулювання конфлікту на сході України на зустрічі в Мінську ухвалила рішення про припинення вогню в зоні аварії малайзійського літака Боїнг-777.

Про це на брифінгу заявив голова Державної комісії з розслідування катастрофи літака Boeing 777, віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"У рамках контактної групи вирішено, що в тому коридорі, який сьогодні перевірила місія ОБСЄ спільно з партнерами з Нідерландів та Австралії, буде підтримуватися припинення будь-яких бойових дій на цьому маршруті з боку бойовиків", - цитує Гройсмана "Укрінформ".

Як повідомлялося, засідання тристоронньої контактної групи (Україна-Росія-ОБСЄ) з врегулювання ситуації на сході України відбулося в Мінську. До складу контактної групи увійшли екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов і офіційний представник чинного голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Адельхейда Тальявіні.

Нагадаємо, сьогодні в зоні проведення АТО оголошено день ОБСЄ у зв'язку з роботою міжнародних експертів на місці катастрофи авіалайнера. Силовики не ведуть бойових дій, проте бойовики порушують режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram