ГоловнаСуспільствоПодії

ГПУ перевірить причетність працівника прокуратури до смертельної ДТП

Віталій Ярема обіцяє покарати винуватих у резонасній аварії

Генпрокурор Віталій Ярема взяв під особистий контроль перебіг розслідування кримінального провадження за фактом ДТП, яке сталося 27 липня у Вишгородському районі Київської області та в результаті якого загинула людина.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Окрім цього, Віталій Ярема доручив Управлінню внутрішньої безпеки та захисту працівників прокуратури та Управлінню кадрового забезпечення Генеральної прокуратури провести службове розслідування можливої участі в ДТП працівника органів прокуратури.

"Винуватці цієї пригоди, зокрема якщо це працівник прокуратури, зазнають покарання. В органах прокуратури немає недоторканних", - наголосив Ярема.

За повідомленнями ЗМІ, 27 липня на автодорозі Вишгород-Десна поблизу с. Вища Дубечня сталася ДТП, у результаті якої загинула людина.

Родичі загиблого розповідають, що на одній з доріг Вишгорода вирішили помірятися швидкістю три машини: Porsche, Mercedes і Toyota. У машинах людей, які влаштували перегони, знайшли кілька пар автомобільних номерів, кілька копій паспортів, карабін і травматичний пістолет, а також посвідчення помічника прокурора Солом'янського району. Toyota, яка врізалася у ВАЗ, зареєстрована на інші номери, тобто їздила з чужими.

Офіційно ГУ МВС України в Київській області повідомило, що 28-річний водій автомобіля "Тойота Кемрі" не врахував дорожньої ситуації, не обрав безпечної швидкості і виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем ВАЗ 2107. У результаті ДТП водій ВАЗ від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці події, а двох його пасажирів і водія автомобіля "Тойота" доправили до лікарні.

У прокуратурі Києва причетність своїх співробітників до цього ДТП заперечують. "Інформація про можливу причетність працівника столичної прокуратури до ДТП у Вишгороді не відповідає дійсності", - повідомили в прес-службі відомства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram