ГоловнаСуспільствоЖиття

Користувачі Facebook на зустрічі з главою "Укрзалізниці" змінили графік руху поїздів

Жителям Хмельницького і Кам'янець-Подільського нададуть першочергове право на купівлю квитків.

Користувачі Facebook на зустрічі з главою "Укрзалізниці" змінили графік руху поїздів

Керівництво "Укрзалізниці" змінило графік поїзда Кременчук - Київ та надало першочергове право жителям Хмельницького купувати квитки на поїзд, що прямує з міста до столиці.

Про ці зміни гендиректора відомства Володимира Козака раніше просили на зустрічі користувачі соціальної мережі Facebook, повідомляється на сторінці УЗ в соцмережі.

Нагадаємо, у вересні Володимир Козак зустрівся з провідником пасажирського поїзда і студентом, що є найбільш активними відвідувачами сторінки "Укрзалізниці" у Facebook.

На зустріч з Козаком були запрошені провідник пасажирського поїзда Андрій Баль і студент залізничного коледжу Владислав Посмітюха (в Facebook - Данчик Машиніст).

Кожен з них залишив на сторінці відомства понад двісті коментарів на різні теми.

На зустрічі, яка тривала понад годину, обговорювалися гострі питання роботи залізниць, зокрема, такі що стосуються графіка руху пасажирських поїздів.

Сьогодні на сторінці "Укрзалізниці" в Facebook з'явилася інформація про те, що відомство відреагувало на прохання користувачів.

Так, на прохання Андрія Баля, який висловив думку провідників, було змінено графік руху поїзда №180/179 Полтава - Кременчук - Київ.

З 9 листопада поїзд вирушатиме в рейс зі станції Кременчук на годину пізніше, а на зворотному шляху прибуватиме на станцію Кременчук на годину раніше. Цей графік більш зручний для поїзних бригад.

Розглянуто і звернення "Данчика Машиніста", що стосується труднощів жителів Хмельницького з придбанням квитків на Київ. За словами Посмітюха, квитки швидко розкуповують мешканці інших населених пунктів на шляху прямування. Вихід із ситуації було знайдено - жителям Хмельницького і Кам'янець-Подільського буде надано першочергове право на купівлю квитків.

Випадок зміни графіка поїздів на прохання користувачів Facebook можна вважати безпрецедентним.

Як відзначають в "Укрзалізниці", складання графіка - процес тривалий і складний, адже зміна графіка одного поїзда тягне за собою необхідність перегляду щонайменше ще кількох пасажирських, приміських та вантажних поїздів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram