ГоловнаСуспільствоЖиття

З Чорнобильської зони намагалися вивезти забруднений металобрухт

Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

З Чорнобильської зони намагалися вивезти забруднений металобрухт

Мешканець Житомирської області намагався вивезти із зони відчуження Чорнобильської АЕС 3 центнери забрудненого радіацією металобрухту, а рибалки ловили рибу на території радіоактивного забруднення.

Як повідомляє відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Київській області, в четвер співробітники батальйону міліції з охорони зони радіоактивного забруднення недалеко від КПП "Вільча" затримали автомобіль "Москвич" із причепом. Його власник намагався вивезти за межі охоронюваної території близько 300 кілограмів металобрухту.

Водій автомобіля - житель міста Овруч (Житомирська обл.) Зібрав метал у зоні безумовного відселення та планував його здати, щоб отримати гроші, оскільки ніде не працює. Автомобіль та металобрухт правоохоронці вилучили.

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 267-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф на суму від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів громадян, або обмеження волі від 1 до 3 років, або позбавлення волі на той самий термін.

Окрім цього, під час відпрацювання річок Уж і Прип'ять правоохоронці затримали кількох рибалок. "Спійманий радіаційний вилов сховати від міліціонерів шукачі пригод не встигли, щодо всіх них складено адміністративні протоколи", - сказано в повідомленні прес-служби відомства.

Загалом протягом жовтня міліція вилучили 7 човнів, на яких правопорушники без відповідного дозволу перебували на території зони відчуження ЧАЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram