ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ВР затвердила програму боротьби з туберкульозом

За закон проголосували 272 депутати.

ВР затвердила програму боротьби з туберкульозом
Фото: Макс Левин

Верховна Рада України затвердила загальнодержавну цільову соціальну програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки.

За закон "Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки" проголосували 272 народних депутати із 346, зареєстрованих у залі засідань у вівторок.

Як наголошено в пояснювальній записці до закону, виконання програми дасть можливість обмежити поширення ВІЛ-інфекції, СНІДу та туберкульозу і знизити рівень захворювання на туберкульоз та смертність від нього.

Виконання програми також удосконалить систему надання населенню протитуберкульозної допомоги, підготовку та перепідготовку медичних працівників з питань профілактики, діагностики туберкульозу та лікування хворих.

Ця програма забезпечить своєчасне виявлення хворих на туберкульоз і допоможе сформувати систему лабораторного контролю за якістю протитуберкульозних препаратів, а також зменшить кількість хворих, які лікуються повторно та переривали курс лікування.

Фінансове забезпечення програми здійснюватимуть у межах видатків, передбачених у державному бюджеті головним розпорядникам бюджетних коштів, відповідальним за виконання програми, а також за рахунок коштів місцевих бюджетів та коштів гранту Глобального фонду, інших джерел. Загальний обсяг фінансування програми на 2012-2016 роки становить 1 млрд 830 млн 800 тис грн. Зокрема: кошти державного бюджету - 1 млрд 236,5 млн грн, кошти Глобального фонду - 592,3 млн грн, інші джерела - 2 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram