ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Харківській області вже 120 осіб захворіли кишковою інфекцією

У зв'язку зі спалахом захворювання було порушено кримінальну справу.

У Харківській області вже 120 осіб захворіли кишковою інфекцією
Фото: trezviymir.ru

Кількість хворих гострою кишковою інфекцією в навчальних закладах Харківської області збільшилася до 120 осіб, госпіталізовано 66.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Спалах інфекції було зафіксовано спочатку тільки в одному навчальному закладі - Богодухівській гімназії №1, але потім вона охопила кілька шкіл області. МОЗ у понеділок інформував, що з діагнозом "гостра кишкова інфекція" у Харківській області було госпіталізовано 21 особу, серед них 19 дітей. У п'ятницю Мінохоронздоров'я України повідомляло вже про 72 випадки захворювання, у 20 хворих діагностували дизентерію. У зв'язку зі спалахом захворювання було порушено кримінальну справу.

За станом на ранок 14 жовтня, як повідомляє МОЗ, усього з 5 жовтня було зареєстровано 120 випадків захворювань на гостру кишкову інфекцію, в тому числі 112 - у дітей. Госпіталізовано за цей період 66 хворих, у тому числі 59 дітей. Решта проходять лікування в домашніх умовах.

Протягом останньої доби нових випадків звернень і госпіталізації дітей із гострою кишковою інфекцією не зареєстровано.

У 20 школах і чотирьох дитячих дошкільних установах Богодухівського району фахівці санітарно-епідеміологічної служби провели дезінфекцію.

Усі осередки кишкової інфекції пов'язані з постачальником їжі навчальним закладам, який фасував і розвозив готові продукти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram