ГоловнаСуспільствоПодії

Книжковий Арсенал у Києві об'єднає літературу та мистецтво

Другий книжковий фестиваль пройде з 4 по 7 жовтня в Мистецькому Арсеналі.

Книжковий Арсенал у Києві об'єднає літературу та мистецтво

У рамках Книжкового Арсеналу свої новинки представлять більш ніж 100 видавництв - як українських, так і зарубіжних. Планують, що фестиваль відвідають 60 гостей, а на 10 майданчиках Арсеналу пройде близько 150 подій: презентації нових книг, зустрічі з авторами, автограф-сесії "зірок" української та світової літератури, майстер-класи, дискусії та багато іншого.

Для популяризації української сучасної літератури заплановано спецпроект "Обмін речовин", в якому вестимуть публічні діалоги між відомими письменниками: Юрієм Андруховичем і Тарасом Прохаськом, Любком Дерешем та Юрієм Іздриком, Сергієм Жаданом та Іреною Карпою.

Серед іноземних гостей Книжкового Арсеналу - італійський письменник Алессандро Баррік, австрійський письменник Йозеф Вінклер, французький письменник і перекладач Жерар де Кортанз, а також ілюстратори Лінда Бондестам і Сігуте Ах.

Крім того, на Книжковому Арсеналі відбудуться два проекти на стику музики та літератури:

  • “Складностворені", що складаються з трьох подій: презентації альбому Юрія Андруховича та Karbido "Абсент", візуально-музичного перформансу Олени Костюк і концерту Сергія Жадана та гурту "Собаки в космосі”;
  • “Фестиваль нової музики", в рамках якого відбудеться шість концертів відомих композиторів і музикантів із Великобританії, Японії, Італії, Росії та України.

Не обійдеться на Книжковому Арсеналі й без кінопрограми. Національний центр Олександра Довженка представить ретроспективу найвідоміших екранізацій за участю актриси німого кіно Анни Стен, а також виставку "Авангардний плакат українського кіно", на якій буде експоновано повноформатні репродукції кіноплакатів українських фільмів 1920-х років.

Виставка "Книжковий обід" буде присвячена арт-букам, а фестиваль "Манускриптум" надасть майданчик для українських ілюстраторів.

Паралельно з програмою Книжкового Арсеналу проходитиме книжковий ярмарок, в якому беруть участь українські та зарубіжні видавництва.

Організатори повідомляють, що вхід на всі події, крім вечірньої музичної частини, буде безкоштовним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram