ГоловнаСуспільствоЖиття

"Мажор" Рудь відсидить за потрійне вбивство

Суд залишив без змін вирок синові екс-райпрокурора.

"Мажор" Рудь відсидить за потрійне вбивство
Фото: www.subbota.com.ua

Сьогодні Вищий спецсуд залишив без змін вирок Апеляційного суду Запорізької області від 10 квітня 2012 року Дмитру Рудю.

Таким чином, син дніпропетровського екс-райпрокурора, який збив насмерть трьох жінок, відсидить термін за потрійне вбивство, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Як наголошено в повідомленні, Рудя взяли під варту і відправлять у виправну колонію.

Зазначимо, рішення суду означає, що касаційна інстанція підтвердила покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки і скасувала рішення суду першої інстанції.

Прокурор у справі Оксана Дрогобицька повідомила, що прокуратура з рішенням Вищого спеціалізованого суду погоджується, вирок набув чинності й підлягає виконанню.

"Дмитра Рудя після рішення касаційної інстанції узяли під варту, його відправлять для відбування покарання у виправну установу", - додала прокурор Дрогобицька.

Нагадаємо, в жовтні 2010 року Рудь, керуючи джипом, у Дніпропетровську збив на смерть трьох жінок і зник із місця події, але незабаром його затримали. 2 грудня Хортицький райсуд Запоріжжя засудив Рудя до 5 років позбавлення волі. Прокуратура оскаржила вирок - держобвинувач наполягав на семи роках ув'язнення.

Син екс-прокурора тричі ігнорував засідання апеляційного суду. Його адвокат пояснював, що через хворобу. 10 квітня Апеляційний суд Запорізької області збільшив термін покарання до 6 років позбавлення волі. Однак під варту його так і не взяли.

4 вересня заступник прокурора Запорізької області Олег Скиданов заявив, що Запорізький суд уже впродовж місяця не може провести чергове засідання у справі сина екс-прокурора через відсутність адвокатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram