ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва сталася бійка за участю озброєного голландця, бомжів і міліції

Іноземець вимагав консула.

Сьогодні близько полудня в центрі Києва, в переході під майданом Незалежності, сталася сутичка між бомжами і громадянином Голландії, військовим лікарем. Як вдалося з'ясувати кореспонденту LB.ua на місці події, бомжі пограбували іноземця, і він почав кликати на допомогу поліцію.

Голландець був вбраний у військову форму і мав при собі пістолет. Підоспілі міліціонери не виправдали сподівань іноземця. Вони не розуміли, що він кричить англійською, а перехожого, який зголосився бути перекладачем, просто відштовхнули. "Коли я підійшла, він уже лежав на підлозі і кричав: "Поліція, консули! Я громадянин Голландії, я маю право носити пістолет", - розповідає очевидець. - Міліція сприйняла його за божевільного і почала викликати бригаду психіатричної швидкої".

Бомжі розповіли, що голландець хотів украсти у них гаманець і за це вони його вдарили.

"Міліція взяла голландця попід руки і потягла в автозак, не чекаючи на швидку, - продовжує свою розповідь очевидець. - Пістолет вони забрали із собою. Інші речі іноземця, включно з його документами, залишилися на землі в переході і дісталися тим самим бомжам". Перехожі намагалися зупинити міліціонерів - кричали, що ті не мають права його забирати, і теж вимагали консула.

Голландець кричав: "Я людська істота і маю повне право робити те, що заманеться. Я нікому не завдаю шкоди. Мені зробили шкоду (вкрали паспорт, мене почали бити, забрали ноутбук), а я просто не розумію, чому, крім цього, мене ще й хочуть заарештувати".

У прес-службі Київської міліції LB.ua повідомили, що поки громадянство затриманого не встановлено, на місці працюють правоохоронці. У міліції окремо наголосили, що цей інцидент не має жодного стосунку до вчорашньої стрілянини в торговому центрі "Караван".

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що через стрілянину в "Каравані" міліція посилила патрулювання вулиць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram