ГоловнаСуспільствоЖиття

Журналісти з'ясували зарплату активісток Femen

До фінансування руху причетні західні багатії.

Журналісти з'ясували зарплату активісток Femen
Журналистка программы "Гроші"

Кожна з активісток жіночого руху Femen отримує зарплату від тисячі доларів, а оренда офісу коштує 20 тис. грн на місяць.

Про це повідомляє програма "Гроші" телеканалу "1+1".

Журналістка програми ненадовго записалася в активістки руху, пройшла всі випробування і навіть взяла участь в акції Femen у Парижі.

Крім того, їй вдалося зняти на приховану камеру процедуру проходження співбесіди та настанови лідера руху - Олександри Шевченко - про те, як поводитися перед камерами фото- і тележурналістів під час акцій.

Щоб стати активісткою Femen, потрібно було сфотографуватися на телефон з оголеними грудами.

"Це потрібно для того, щоб я розуміла, що ти готова роздягнутися. Щоб під час акції, коли ми будемо йти поруч, щоб я раптом не зрозуміла, що ти морально до цього не готова", - пояснила Шевченко.

Кілька днів журналістку "перевіряли на вошивість" і тренували на швидкість роздягання, стійкість і агресивність.

Під час справи вона підрахувала фінансові витрати на організацію поїздки до Франції: на кожну з дівчат припала майже 1000 євро на добу.

В офісі Femen часто бачать колишнього власника медіахолдингу KP Media американця Джеда Сандена, німецького мільйонера Хельмута Гайєра і бізнесвумен з Німеччини Беату Шобер. Журналісти припускають, що вони можуть спонсорувати рух.

Нагадаємо, в серпні широкий резонанс отримала акція Femen, під час якої вони спиляли хрест у Києві на знак солідарності з російською панк-групою Pussy Riot.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram