ГоловнаСуспільствоЖиття

Могильов вимагає прибрати шлагбауми з кримських пляжів

За кожен шлагбаум прем'єр пообіцяв зносити голови.

Могильов вимагає прибрати шлагбауми з кримських пляжів
Фото: Макс Левин

Глава Ради міністрів АРК Анатолій Могильов попередив усіх глав прибережних міст і районів про персональну відповідальність за шлагбауми, які встановлюються на кримських пляжах.

"Кожен має пояснити мені, чому так відбувається. За законом, взагалі, пляжі мають бути відкриті. Крім санаторних закладів і дитячих таборів", - сказав Могильов на засіданні Радміну АРК.

Водночас він попередив, що відповідати за безперешкодний прохід до моря крім місцевої влади будуть також і правоохоронці.

"Тому за кожен шлагбаум, який виявлять і неможливість проходу до берега моря, будемо питати з усіх людей, хто до цього причетний - це міліція, екологи, це земельники, це місцева влада. Загалом, всі разом будемо розбиратися, чому так відбувається", - підсумував прем'єр-міністр Криму.

Він також звернувся до керівництва кримського главку міліції і СБУ, а також до прокуратури Криму з проханням наглядати за виконанням цього розпорядження.

За словами Могильова, зараз у Криму працює 558 пляжів і з них тільки 120 знаходиться у розпорядженніі санаторіїв.

"У нас в законодавстві немає такого, щоб хтось міг прибережну зону прибрати під свої нечисті ручки", - зазначив він.

Нагадаємо, в Севастополі частина пляжів мають стати платними - у співвідношенні 50 на 50 в безкоштовних.

Цього року на півострові працюватиме 558 пляжів. З них 219 - безкоштовні, решта - санаторних і курортних закладів. Крім того, цього року вводиться категоризація пляжів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram