ГоловнаПолітика

Черновецький просить ОАСК не випускати Луценка за кордон

Суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Черновецький просить ОАСК не випускати Луценка за кордон
Фото: ridus.org

Колишній мер Києва Леонід Черновецький звернувся до Окружного адміністративного суду з позовом про заборону генпрокурору Юрію Луценку виїжджати за кордон.

Про це повідомляється на сайті ОАСК.

"До Окружного адмінсуду міста Києва надійшов позов Леоніда Черновецького до Державної прикордонної служби та генерального прокурора Юрія Луценка. Позивач просить суд в інтересах народу України заборонити Юрію Луценку виїзд за кордон з метою недопущення уникнення кримінальної відповідальності за злочини, вчинені на посаді генерального прокурора відразу після його звільнення", - йдеться в повідомленні.

Серед інших вимог позову - зобов'язати Держприкордонслужбу обмежити виїзд Луценкові за кордон.

Зараз суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, генпрокурор Луценко вважає, що був ефективним на своїй посаді.

Українська прокуратура підозрює Черновецького у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу) під час будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві. За версією слідства, Черновецький причетний до незаконного вилучення, зміни цільового призначення і передавання особливо цінних земель в оренду для будівництва вертолітного майданчика. Також йому закидають заниження орендної плати за землю і знищення об'єкта археологічної спадщини. Збитки територіальній громаді міста Києва оцінюються в 250 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram