ГоловнаПолітика

Новинський заявив, що не допустить передачі храмів

"Опоблок" буде "захищати єдність і інтереси віруючих".

Новинський заявив, що не допустить передачі храмів
Фото: Макс Левин

Перейменування Української православної церкви Московського патріархату може призвести до розпалювання міжконфесійної ворожнечі. Про це заявив лідер фракції "Опозиційного блоку" Вадим Новинський.

«Ми очікуємо, що тиск на церкву буде тільки посилюватися, оскільки президенту потрібно показати, як парафії масово переходять в ним створену церкву. У свою чергу, подібні дії призведуть до розпалювання міжконфесійної ворожнечі і трагічних наслідків для держави», - заявив він під час брифінгу в парламенті.

Свідченням таких намірів влади Новинський назвав зроблену під час погоджувальної ради голів парламентських фракцій представника фракції Блоку Петра Порошенка про те, що найближчим часом коаліція планує ухвалити два законопроекти, спрямованих проти канонічної УПЦ: перший передбачає змінити назву Української Православної Церкви на пропоновану владою, другий законопроект "легалізує насильницький перехід парафій УПЦ до церкви «порошенківського патріархату»".

«Наша партія буде всіма законними способами захищати єдність і інтереси віруючих єдиної канонічної Української Православної Церкви. Ми не дамо ні президенту Порошенку, ні всім, хто його підтримує, захоплювати і передавати храми на користь цієї політичної організації з релігійною назвою, яка створена як елемент виборчої технології Петра Порошенка, якому, на жаль, допомагає патріарх Варфоломій», - зазначив Вадим Новинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram