ГоловнаПолітика

У суді у справі про вбивство Вороненкова допитали перших свідків, - адвокат

Обвинувачених залишили під арештом до 15 лютого.

У суді у справі про вбивство Вороненкова допитали перших свідків, - адвокат
Фото: runews.su

Шевченківський районний суд Києва в понеділок, 17 грудня, допитав перших двох свідків у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Про це повідомив адвокат Владислав Добош, який представляє інтереси обвинуваченого у цій справі Ярослава Тарасенка.

"Сьогодні допитали двох свідків - керівника будинком, в якому жив Вороненков, а також колишнього власника автомобіля Lanos (на якому приїхав на місце злочину вбивця. - Ред.)", - розповів він Укрінформу.

Крім того, суд продовжив на два місяці запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою обвинуваченим - до 15 лютого 2019 року.

За словами Добоша, наступного судового засідання 11 січня суд буде знову допитувати свідків сторони звинувачення.

Прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець розповіла, що свідок - керівник будинку - під час допиту в суді впізнала одного з обвинувачених - Олександра Лося - і підтвердила, що бачила його на території житлового комплексу, де жив Вороненков, незадовго до вбивства.

Як повідомлялося, 12 вересня в справі Вороненкова сформовано суд присяжних. Присяжні будуть розглядати справу на прохання обвинувачених в зв'язку з загрозою довічного ув'язнення.

Нагадаємо, Вороненкова застрелив кілер 23 березня 2017 року в центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace. Він переїхав в Україну в кінці 2016 року і прийняв українське громадянство. Вороненков був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Охоронець Вороненкова також отримав поранення, але встиг поранити кілера. В результаті вбивця помер в лікарні. Ним виявився 28-річний Павло Паршов, уродженець Севастополя.

Правоохоронці затримали двох підозрюваних у скоєнні злочину - Ярослава Тарасенка та Олександра Лося.

Матеріали щодо організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) і двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка та громадянина України Ярослава Левенця), які нині перебувають в розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram