ГоловнаПолітика

Рада може розглянути в четвер законопроект про перейменування УПЦ МП

У назві церкви має вказуватися її центр.

Рада може розглянути в четвер законопроект про перейменування УПЦ МП
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада цього тижня може прийняти законопроект, який зобов'яже перейменуватися Українську православну церкву Московського патріархату, а також законопроект про порядок переходу громад і майна до складу Православної церкви України.

Про це протягом погоджувальної ради заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент LB.ua.

"Щодо питань перейменування церкви, потрібно переговорити з головою профільного комітету. Якщо буде готовність проголосувати за ці законопроекти, думаю, ми можемо це зробити в четвер", - заявив він.

Від імені фракції БПП її заступник голови Олексій Гончаренко закликав нардепів цього пленарного тижня разом відпрацювати два проекти закону.

"Перший законопроект стосується назви церкви, щоб вона називалася так, як і повинна називатися відповідно до свого центру, незалежно від того, де він розташований. Українська православна церква - одна, це Православна церква України. Друге, нам потрібно прийняти закон і законодавчо врегулювати порядок переходу громад в українську православну церкву, включаючи питання майна, щоб не було жодного хаосу, жодних зазіхань. Щоб усе відбувалося регульовано. І тут своє слово повинна сказати Верховна Рада України. Тому нам терміново потрібно прийняти ці законопроекти", - сказав він.

Гончаренко запропонував терміново створити робочу групу, "яка за одну добу підготує ці законопроекти, а ми цього тижня їх приймемо".

Нагадаємо, у вересні 2018 року президент Петро Порошенко заявив, що УПЦ МП називатимуть РПЦ після Томосу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram