ГоловнаПолітика

Брехня і пропаганда проросійських телеканалів не має нічого спільного зі свободою слова, - Бурбак

Фракція "НФ" просить запровадити санкції до телеканалів "112 Україна" і "NewsOne".

Брехня і пропаганда проросійських телеканалів не має нічого спільного зі свободою слова, - Бурбак
Максим Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт" звертається до президента з проханням розглянути на засіданні Ради нацбезпеки й оборони постанову Ради "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" до проросійських телеканалів "112 Україна" і "NewsOne".

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак під час Погоджувальної ради, повідомляється на сайті "НФ".

Він зазначив, що вчора в ефірі одного з цих з телеканалів транслювали черговий фейк проти нього і представників "НФ".

"Вчора один з підконтрольних Кремлю і Віктору Медведчуку так званих телеканалів вилив на мене низькопробний інформаційний бруд. Нічого іншого "Народний фронт" від телеканалу Путіна-Медведчука не очікував. На війні як на війні - ворог прагне знищити патріотичні українські сили. Але "Народний фронт" ніколи не піде на компроміс з тими, хто займається пропагандистською підривною роботою проти нашої країни", - підкреслив Бурбак.

"Тому ми підтримали звернення до РБНО щодо запровадження санкцій проти юридичних осіб "112 Україна" і "NewsOne". Вкотре закликаємо членів фракції БПП та представників інших державницьких сил бойкотувати телеканали Путіна-Медведчука – "112 Україна" і "NewsOne" - та не відвідувати їхніх ефірів. Звертаємось до Президента нарешті розглянути на засіданні РНБО відповідну постанову Верховної Ради. Брехня і пропаганда – не має нічого спільного зі свободою слова", - заявив Максим Бурбак.

 Він також наголосив, що "Народний фронт" неодноразово вимагав відсторонення Медведчука від переговорів, де він нібито представляє Україну.

 "Ми неодноразово вимагали відсторонення Медведчука від участі у Тристоронній контактній групі, припинення його безперешкодних перельотів до Москви під прикриттям звільнення українських заручників, а насправді для отримання чергових інструкцій від Путіна для реалізації реваншистських планів в Україні. Наша фракція систематично закликає СБУ розслідувати діяльність Медведчука, як координатора проросійського реваншу і контрреволюції в Україні. Москва роками методично працює над дискредитацією найбільшої державницької політичної сили - партії "Народний фронт" та її лідерів", - наголосив керівник фракції "Народний фронт".

"До речі, "112-му каналу" також доведеться відповідати за брехню, яку вони поширюють за вказівкою їхніх кремлівських роботодавців. Досить безкарно поширювати в Україні брехню і ворожу пропаганду", - додав Бурбак.  

Нагадаємо, на початку жовтня народні депутати підготували проект постанови про необхідність звернення до РНБО з проханням розглянути питання накладення санкцій на Віктора Медвечука і телеканали "112" і "NewsOne" за антидержавну діяльність. У РНБО заявили, що оперативно розглянуть питання санкцій щойно отримають відповідну постанову парламенту.

Раніше петиція з вимогою закрити телеканали "112" і "NewsOne" набрала 25 тисяч підписів.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram