ГоловнаПолітика

Лавров: воювати з Україною ми не будемо, це я вам обіцяю

"Іноді оголошення війни є проявом нервового зриву і слабкості".

Лавров: воювати з Україною ми не будемо, це я вам обіцяю
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що РФ не буде воювати з Україною.

Про це він сказав в інтерв'ю "Комсомольській правді", коментуючи пропозицію журналістки Дарини Асламової "воювати з нацистським режимом".

"Воювати з Україною ми не будемо, це я вам обіцяю. Розумієте, іноді визнання незалежності, як зараз ви пропонуєте, "ДНР" і "ЛНР", і оголошення війни (я не уявляю собі, як це, як Росія піде війною на Україну) - іноді це є проявом нервового зриву і слабкості. Якщо ми хочемо зберегти Україну нормальною, осудною, нейтральною країною, ми зобов'язані зробити так, щоб усі, хто живе в Україні, були в комфортному стані", - заявив російський міністр.

Водночас він заявив, що в Росії є інформація про "збройну провокацію" на кордоні з Кримом, яку нібито планує президент Петро Порошенко. "Причому, за нашими даними, ось цю провокацію на кордоні з Кримом обговорює він і зі своїми західними кураторами, зі своїми західними піклувальниками. І нам, за нашими даними, це відомості, які в нас викликають повагу, це здається достовірним", - сказав російський міністр.

"Йому радять підтримувати бойові дії такої малої інтенсивності, щоб завжди можна було волати в пропагандистському полі про те, що росіяни наступають на Україну, тому потрібно вводити проти росіян ще більше санкцій, але в жодному разі не переводити військові дії в таку фазу, після якої підуть уже повномасштабні відповіді. Провокація гидка, дріб'язкова. Наші відповідні служби вживають усіх необхідних заходів для того, щоб подібних ексцесів не відбувалося", - сказав Лавров.

"Він отримає відповідь - мало не видасться, я вас запевняю", - заявив Лавров.

Нагадаємо, 2014 року Росія військовим шляхом захопила український Крим і Севастополь і ввела регулярні війська на Донбас, коли українська армія майже розгромила проросійських бойовиків.

1 лютого 2017 року літак Військово-морських сил України Ан-26 обстріляли зі стрілецької зброї з борту малого протичовнового корабля Чорноморського флоту Російської Федерації в районі Одеського газового родовища в Чорному морі.

25 листопада 2018 року російські прикордонники атакували українські військові кораблі в нейтральних водах Чорного моря і захопили 24 українських моряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram