ГоловнаПолітика

МЗС виступило за обрання жінки наступним генсеком Ради Європи

70 років на чолі секретаріату РЄ домінували чоловіки.

МЗС виступило за обрання жінки наступним генсеком Ради Європи
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Україна виступає за обрання жінки наступним генеральним секретарем Ради Європи, йдеться в заяві Міністерства закордонних справ.

У документі наголошується, що багато гідних і впливових чоловіків успішно керували роботою секретаріату, але серед них була тільки одна жінка.

"Представник Франції Катрін Лалум'єр значною мірою сприяла об'єднанню двох частин Європи в 1989-1994 роках. Сьогодні Раді Європи як ніколи потрібен лідер, який зможе об'єднати членів, спираючись на принципи і цінності, закріплені в її статуті. Хоча ми переконані, що найкращий і найсильніший кандидат повинен перемогти в прозорій і чесній боротьбі, ми наполягаємо на тому, що після 70 років домінування чоловіків на чолі секретаріату, жінки Європи повинні отримати ще одну можливість проводити Раду Європу крізь бурхливі часи", - зазначають у МЗС.

Україна закликає до максимальної прозорості у цьому процесі, який може бути досягнутий, серед іншого, шляхом застосування інноваційних підходів, наприклад, проведенням прямої веб-трансляції дебатів, яка довела свою ефективність під час обрання генерального секретаря Організації об'єднаних націй.

Україна очікує відкритого і демократичного процесу обрання наступного генсека Ради Європи, наголошується в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram