ГоловнаПолітика

Голова Ради суддів допускає початок роботи ВАКС у неповному складі

Конкурс на одне місце в Антикорупційному суді становить 7 осіб.

Голова Ради суддів допускає початок роботи ВАКС у неповному складі
Фото: Макс Требухов

Рада суддів допускає формування неповного складу Вищого антикорупційного суду через невелику кількість кандидатів у судді. Про це сказав голова Ради суддів Олег Ткачук, пише агентство "Українські новини".

Ткачук вважає, що невелика кількість кандидатів обумовлена підвищеною увагою громадськості до суддів Антикорупційного суду.

"Люди, які бажають взяти участь у конкурсі, повинні погодитися з тим, що ще до того, як їх призначать або вони пройдуть конкурсну процедуру, до них уже буде прикуто дуже багато уваги... Це певною мірою насторожує самих кандидатів. Вони переживають, адже їхня робота буде пов'язана з особливим видом злочинів - тяжкими злочинами. Їм фактично треба буде зламати хребет корупції, але для того, щоб його зламати, суддя повинен бути захищений і мати належне грошове забезпечення... Я думаю, що певною мірою ці фактори і вплинули на кількість охочих узяти участь у конкурсі", - сказав Ткачук.

У той самий час він допускає, що суд сформують не в повному складі.

"Не обов'язково, щоб Антикорупційний суд або його апеляційна палата на першому етапі були сформовані повністю. Можливо, якщо не буде достатньо кандидатів з належною кваліфікацією, то і не весь склад суду буде набрано... Не завжди ж кількість і якість - це паритетні показники", - зазначив голова Ради суддів.

При цьому Ткачук вважає, що необхідно провести конкурсні процедури в Антикорупційний суд максимально швидко. Він упевнений, що чинний склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів упорається із цим завданням.

Нагадаємо, на конкурс з відбору 39 суддів Антикорупційного суду подали документи 339 кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram