ГоловнаПолітика

Герасимов розповів, про що голови фракцій говорили з президентом

На зустрічі також були присутні прем'єр-міністр і голова Ради.

Герасимов розповів, про що голови фракцій говорили з президентом
Фото: solydarnist.org

Голови фракцій Верховної Ради дві години обговорювали в Адміністрації Президента зміни до Конституції і оновлення ЦВК.

Про це журналістам сказав голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, повідомляє кореспондент LB.ua.

"На зустрічі, крім голів фракцій, були присутні прем'єр-міністр України і голова Верховної Ради. Проговорили порядок денний на найближчі пленарні тижні. Президент повідомив, що вже у вересні він звернеться до парламенту зі своїм посланням і порушить це питання. Також проговорювали три стратегічні питання, які сьогодні стоять на порядку денному: це внесення змін до Конституції в частині закріплення нашого спрямування на членство в ЄС і НАТО. Більшість фракцій повністю підтримали це рішення президента. Кількість голосів фракцій, які підтримали це питання, вже понад 300", - сказав він.

За словами Герасимова, порушувалося також питання закріплення військового вітання "Слава Україні" і непоновлення договору про дружбу з Російською Федерацією. Переважна більшість присутніх підтримали непоновлення договору.

Президент також звернувся до фракцій з проханням якнайшвидше проголосувати за оновлення ЦВК і суддів Конституційного суду. Також президент заспокоїв депутатів, що дострокових виборів не буде.

Крім цього обговорено низку економічних питань, зокрема тарифи і ціни на газ.

Раніше сьогодні стало відомо, що Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України в НАТО і Європейський Союз.

Також Порошенко анонсував зміни до Конституції щодо Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram