ГоловнаПолітика

Шимків пішов у відставку

Його місце на Банковій посів колишній заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

Шимків пішов у відставку
Фото: LB.ua

Заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків пішов у відставку.

Про це йдеться на сайті президента України.

Його місце посів колишній заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

Нагадаємо, що до приходу у владу Шимків очолював Microsoft Україна і був одним з найвідоміших і успішних топ-менеджерів країни. Дмитро Шимків народився 1975 року. 1997 року закінчив університет "Львівська політехніка". Під час навчання ініціював створення однієї з перших університетських комп'ютерних мереж в Україні - PolyNet.

1998 року Дмитро Шимків переїхав до Копенгагена, де працював у компанії ALTA Copenhagen. Після повернення в Україну 2000 року заснував компанію Alfa Team, яку через два роки продав данській корпорації ALTA A/S. Після реорганізації Alfa Team була перетворена на ALTA Eastern Europe, а Шимків очолив R & D-відділ ALTA A/S, керуючи командою розробників у Данії, Україні та США.

2007 року Шимків обійняв посаду директора з продажів у корпоративному сегменті компанії "Microsoft Україна", а 2009 року був призначений генеральним директором представництва.

У грудні 2013 року він узяв відпустку за свій рахунок і приєднався до протестних акцій на Майдані.

У липні 2014 року президент Петро Порошенко призначив Дмитра Шимківа заступником глави адміністрації президента з питань реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram