ГоловнаПолітика

Юрій Назаров розповів про Kyiv Smart City Forum 2018 Актуально

Юрій Назаров розповів про Kyiv Smart City Forum 2018
Фото: kievcity.gov.ua

За словами Юрія Назарова, директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА: “Smart city сьогодні — найбільш прогресивний спосіб розвитку міського простору в усьому світі. Концепція «розумного міста» передбачає використання цифрових технологій, які надають доступ до різноманітних показників у місті. Головний тренд у його розбудові — використання Big Data. Завдяки постійному моніторингу влада ідентифікує проблемні точки, а відтак бачить можливості покращення умов існування в місті та підвищення комфорту життя усіх жителів”.

У кожному куточку планети міста інтенсивно розбудовують і оновлюють свою інфраструктуру. Найяскравіші приклади відновлюваних джерел енергії можна знайти у Відні, Амстердамі, Токіо. Найкраща швидкість інтернету, доступний Wi-Fi у міській інфраструктурі та найвищий рівень безпеки — у Стокгольмі, Нью-Йорку та Лондоні. Найбільш розвинена мережа громадського транспорту та розумні паркувальні зони розташовані в Парижі та Сан-Франциско. Глобальна мета Києва — стати в один ряд із найбільш технологічно розвиненими містами світу.

Щоб просувати впровадження сучасних smart-технологій у міську інфраструктуру, ініціатива Kyiv Smart City вже втретє організовує Kyiv Smart City Forum 2018. Це одна з головних подій Східної Європи, присвячена популяризації впровадження інноваційних рішень у мегаполісах.

“31 жовтня у КВЦ «Парковий» ми обговоримо головні принципи побудови розумного міського середовища, об’єднаємо всіх, хто працює над його розвитком і використовує для цього онлайн-інструменти та інтелектуальні системи. Цього року форум стане комунікаційною платформою для понад 1000 гостей. Серед них —  представники міських влад, посольств і ЗМІ, лідери думок, експерти з інфраструктури, урбаністи, архітектори, екологи, а також представники бізнесу, громадських організацій і міжнародних фондів. Понад 40 спікерів ділитимуться досвідом впровадження технологій задля розвитку безпечного та комфортного міського простору”, - зазначив Юрій Назаров, директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

 

Захід офіційно відкриють голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко та співкоординатори ініціативи Kyiv Smart City Юрій Назаров та Ярослава Бойко. Програма форуму складається з шести секцій і виступів у форматі short talks. Основна тематика: Smart City, Smart Mobility, Smart Building, електронна демократія та блокчейн-технології, креативна економіка й освіта, екологія та енергоефективність.

З деталями конкурсу ви можете ознайомитися на сайті Kyiv Smart City Forum 2018.

Квитки можна придбати за посиланням.

Будь smart, адже розумне місто — це ти!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram