ГоловнаПолітика

"Київатодор": у затопленні ТЦ "Гулівер" винуваті приватні підрядники.

"Рахунки будуть виставлені винуватцю. У цьому випадку це приватні підрядники".

"Київатодор": у затопленні ТЦ "Гулівер" винуваті приватні підрядники.
скриншот из видео

Як повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, на цей момент у результаті "залпових злив" досі залишаються затопленими низка торгових центрів у столиці, передає кореспондент LB.ua

"Ми стали свідками затоплення підземних приміщень у Києві. Зокрема, це торгові центри і паркінги. Ми це бачили по "Метрограду" під час затоплення Хрещатика. І ТЦ "Гулівер" став фактично єдиною перепоною тієї гірської річки, як ії можна без перебільшення назвати через той потік води, що рухався з бульвару Лесі Українки. Там досі відкачують воду. Деякі приміщення там все ще затоплені", - заявив він.

Пантелєєв зазначив, що поряд з ТЦ "Гулівер" проходять будівельні роботи, тому попередньо встановлено, що саме приватні підрядники будуть нести фінансову відповідальність за провали дорожнього покриття. А "Київавтодор" уже готує позови для відшкодування всіх фінансових витрат, яких він зазнав, усуваючи негативні наслідки зливи.

Він також нагадав, що мер Віталій Кличко дав доручення провести перевірки таких торгових центрів і точок у Києві на предмет можливості протистояння стихії в майбутньому.

"Будуть надані рекомендації власникам таких ТЦ", - додав він.

Генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Олександр Густелєв, своєю чергою, зазначив, що на цей момент триває робота комісії для встановлення винуватих у дорожніх провалах на вулиці Антоновича і поряд із ТЦ "Гулівер".

"Зараз комісія відпрацьовує причини, технологічні порушення і, відповідно, рахунки, які будуть виставлені винуватцю. В цьому випадку це приватні підрядники", - підтвердив він.

Серед основних причин затоплення столиці заступник голови КМДА Пантелєєв назвав глобальне потепління, через яке киянам варто звикати до подібних природних явищ у літній період. А також "нездатність наявних стоків справлятися з такими потоками води, тому потрібні нові інженерні підходи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram