ГоловнаПолітика

Балуху обмежили можливість ознайомлення зі справою, - Чийгоз

Український активіст голодує 152 день.

Балуху обмежили можливість ознайомлення зі справою, - Чийгоз
Фото: facebook.com/zair.smedlya

Українському активісту Володимиру Балуху, який голодує в Криму 152 дні, обмежили можливість ознайомлення зі змістом кримінальної справи, за якою раніше було винесено вирок.

Про це повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, повідомляє Крим.Реалії. Зокрема, за його інформацією, вже складено акт, де Балух написав свою незгоду з такими діями.

«У них є бажання швидко засудити (в апеляції - ред.) і видворити Балуха за межі Криму», - сказав Чийгоз.

6 серпня Балуха доставили в ізолятор тимчасового утримання в селище Роздольне, де він продовжив ознайомлюватися з матеріалами кримінальної справи про «дезорганізацію роботи ІТТ».

Ув'язнений в Криму український активіст Володимир Балух продовжує безстрокову голодовку, яку він оголосив 19 березня 2018 року. Український активіст за час протесту втратив 30 кг ваги.

Нагадаємо, в серпні 2017 року Роздольненський районний суд окупованого Росією Криму засудив Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії поселення і штрафу в розмірі 10 тис. рублів. Його звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку.

У липні 2018 року той же суд засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів у другій кримінальній справі - про дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового тримання. Цю справу проти Балуха порушили через заяви начальника СІЗО в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який заявив, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram