ГоловнаПолітика

Турчинов порівняв референдум на окупованих територіях з лекцією колорадським жукам про врожай

На думку секретаря РНБО, подібні заяви є провокацією і нісенітницею.

Турчинов порівняв референдум на окупованих територіях з лекцією колорадським жукам про врожай
Фото: facebook/rnbo

Секретар Ради безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає провокаційною пропозицію російської сторони про проведення референдуму на окупованій території України.

Про це він заявив журналістам у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ви знаєте, Росія має своє трактування і Мінських угод, і "формули Штайнмаєра". Фактично вони свою деструктивну позицію маскують під будь-які назви. Зокрема, пропозицію про проведення референдуму. Вибачте, це є провокацією і нісенітницею. Проводити референдум на окупованих територіях Криму і Донбасу - це все одно, що читати лекцію колорадським жукам про необхідність збереження врожаю. Тобто це не буде ніколи сприйнято країною", - сказав Турчинов.

Він наголосив, що спочатку необхідно провести повну деокупацію території, а після цього вже можуть бути задіяні політичні механізми реінтеграції цієї території в конституційне поле України.

Нагадаємо, агентство Bloomberg, посилаючись на власні джерела, повідомило, що президент РФ Володимир Путін оголосив російським дипломатам, що він запропонував президенту Трампу провести референдум на Донбасі. Таку пропозицію Путін нібито висловив на зустрічі з Трампом у Гельсінкі 16 липня.

Україна відкидає проведення будь-яких референдумів на окупованій території. Також проти виступили США, заявивши, що не підтримують проведення референдуму на сході України і не розглядають такої можливості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram