ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вимагає викликати Коболєва в Раду зі звітом

Фракцію цікавлять тарифи на газ і ситуація з продажем "Укргазвидобування".

"Батьківщина" вимагає викликати Коболєва в Раду зі звітом
Сергей Соболев
Фото: Макс Левин

Фракція "Батьківщина" вимагає від голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва в терміновому порядку відзвітувати перед парламентом про стан енергетичного блоку і тарифи на газ. Про це заявив заступник керівника фракції Сергій Соболєв з трибуни Верховної Ради.

За словами політика, під час звіту енергетичного блоку уряду повинні бути порушені такі питання: формування тарифів на газ, питання угод з неврахованим газом після "реалізації схеми «субсидії для населення», коли фактично мільярди кубів газу йдуть у кишеню газовим олігархам".

За словами Сергія Соболєва, після підняття цін і тарифів на газ майже 90% населення пропонують йти в чергу по субсидії: "Це реальний розвал бюджетної політики та енергетичної системи України".

Крім того, вважає заступник керівника фракції "Батьківщини", парламент повинен заслухати деталі переговорів, які веде "Нафтогаз" про продаж "Укргазвидобування", "про що ми дізнаємося з вуст російського політика-втікача Іллі Пономарьова".

"Це завдання правоохоронних органів - з'ясувати, яким чином фінансовий спекулянт веде переговори з Коболєвим про продаж «Укргазвидобування» і яким чином Коболєв веде переговори про черговий кредит на 250 млн грн на закупівлю газу, маючи 1,6 млрд доларів прибутку за минулий рік. Це питання, які потребують негайної відповіді в парламенті, якщо президент і виконавча влада не хочуть ставити ці питання керуючому нафтогазовою галуззю", - заявив парламентарій.

Сергій Соболєв також звернувся до голови парламенту з вимогою не вносити на розгляд законопроект, яким пропонується усунути уряд від керівництва державними компаніями і передати всі повноваження наглядовим радам.

"Цей законопроект уже двічі «провалювався» у Верховній Раді, тому голова не має права його знову ставити на голосування для внесення до порядку денного", - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram