ГоловнаПолітика

У Раді хочуть змінити скандальну правку закону про Антикорупційний суд, - Березюк

"Цього тижня ми обов'язково зберемося і зробимо свої пропозиції".

У Раді хочуть змінити скандальну правку закону про Антикорупційний суд, - Березюк
Олег Березюк
Фото: obozrevatel.com

Депутати Верховної Ради хочуть змінити скандальну правку в законі про Антикорупційний суд.

Про це в коментарі LB.ua заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

"Цього тижня ми обов'язково зберемося і зробимо свої пропозиції для внесення правок до закону про Антикорупційний суд. Щоб виправити те шулерство, яке було допущене в підсумковій редакції закону в частині апеляції. Щоб ці правки були обов'язково прийняті", - сказав він.

Березюк також зазначив, що зміни в закон повинні внести одночасно з прийняттям ще одного закону - про створення Антикорупційного суду, запланованого на четвер.

З цим погодився заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Нам потрібно повертатися і змінювати закон, хоча голова фракції БПП звинуватив громадських активістів у тому, що в закон закралася ця правка про апеляцію... Я думаю, що це була свідома політика, щоб топ-корупціонери уникли покарання через апеляційні інстанції", - сказав він на брифінгу під час погоджувальної ради.

У той самий час голова фракції БПП Артур Герасимов спростував усі звинувачення у включенні в підсумкову редакцію закону норм, яких не було в першому читанні.

"Читайте уважніше закон, ці норми були прийняті ще в першому читанні", - рекомендував він.

Нагадаємо, раніше Комітет Ради заявив, що Венеціанська комісія схвалила норму про апеляцію в законі про Антикорупційний суд.

Створення Антикорупційного суду - одна з основних вимог західних кредиторів. Але вона тривалий час блокувалася: представники влади пропонували замість окремого суду створити палату в чинній системі. Восени 2017 року риторика влади змінилася, і в грудні президент Петро Порошенко вніс законопроект у Раду.

7 червня 2018 року Рада прийняла закон про Антикорупційний суд, 14 червня він набув чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram