ГоловнаПолітика

За два роки ви зробили дуже великий крок, - голова Венеціанської комісії про судову реформу

Букіккіо вважає, що реформування судової системи може тривати дуже довго.

За два роки ви зробили дуже великий крок, - голова Венеціанської комісії про судову реформу
Фото: пресс-служба президента

В Україні повинен змінитися менталітет суспільства, щоб воно отримало позитивні результати судової реформи. Про це заявив голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо під час конференції з приводу судової реформи, передає кореспондент LB.ua

"За останні чотири роки було зроблено дуже багато, все зроблено завдяки президенту, парламенту, іншим органам. Було напрацьовано нормативно-правову основу для змін, але треба змінити менталітет людей, суддів, щоб українське суспільство отримало те, чого воно варте", - зазначив він.

За словами Букіккіо, реформування судової системи може тривати ще дуже довго. "І я буду просити Адміністрацію, Верховну Раду і кожного суддю працювати добре", - додав він.

"Ті закони, які ви прийняли, були напрацьовані спільно з Радою Європи і Венеціанською комісією... Те, що ми спільно зробили, відповідає нашим стандартам, але треба, щоб ці стандарти запрацювали. А це вже повинно зробити українське суспільство", - сказав голова Венеціанської комісії.

"Важко зробити революцію в законодавчій сфері. За два роки (з початку запуску судової реформи - LB.ua) ви встигли зробити дуже великий крок... Я не хочу дуже швидких змін. Суспільство має підготуватися до змін", - сказав Букіккіо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram