ГоловнаПолітика

Представник ОБСЄ з питань ЗМІ їде в Київ після вбивства Бабченка

Арлем Дезір має намір зустрітися з журналістами в Україні на знак підтримки і солідарності.

Представник ОБСЄ з питань ЗМІ їде в Київ після вбивства Бабченка
Арлем Дезір
Фото: EPA/UPG

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір відвідає Київ після вбивства журналіста Аркадія Бабченко.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

"У дорозі до Києва після вбивства Аркадія Бабченка. Я зустрінуся зі своїми колегами на знак підтримки і солідарності з журналістською спільнотою в Україні після цього жахливого злочину", - написав він.

Нагадаємо, Бабченка застрелили на порозі квартири в Києві ввечері 29 травня. За фактом убивства журналіста відкрили кримінальне провадження. Однією з версій поліція вважає професійну діяльність Бабченка.

Аркадій Бабченко - російський журналіст, військовий кореспондент і письменник. Журналістикою зайнявся після звільнення в запас зі ЗС РФ, у лавах якої брав участь у Першій і Другій чеченських війнах. Був кореспондентом "Новой газеты", військовим кореспондентом під час збройного конфлікту в Південній Осетії 2008 року. 2012 року зазнав кримінального переслідування через публікацію поста про можливу тактику мітингувальників. Відомий своїми опозиційними поглядами.

2017 року через погрози на свою адресу разом із родиною покинув Росію. Жив у Чехії, в Ізраїлі. Із серпня 2017 року постійно мешкав у Києві, де працював ведучим програми "Prime: Бабченко" на кримськотатарському телеканалі ATR.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram