ГоловнаПолітика

Україна і НАТО узгодили спільну дорожню карту

11-12 липня цього року в Брюсселі відбудеться саміт НАТО, на який Україна отримала запрошення.

Україна і НАТО узгодили спільну дорожню карту
Камиль Гранд (помощник секретаря НАТО по оборонным инвестициям) и Игорь Павловский (заместитель министра обороны Украины)
Фото: euromaidanpress.com

23 травня в Одесі відбулося чергове засідання спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва. Як заявив представник української делегації, заступник міністра оборони України Ігор Павловський, під час засідання сторони підбили підсумки співпраці в оборонно-технічній сфері, а також погодили пріоритетні кроки подальшої співпраці, пише УНІАН.

За словами Павловського, особливу увагу приділили питанню технічної сумісності збройних сил України з підрозділами країн НАТО. Також сторони обговорили плани на майбутнє. Зокрема, погодили і схвалили оновлену Дорожню карту Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва. Українська сторона продемонструвала іноземним партнерам напрацювання підприємств ВПК України, зокрема розробки в галузі автоматизованих систем управління військами (С2), новітніх телекомунікаційних пристроїв і літакобудування.

Як підкреслив помічник секретаря НАТО з оборонних інвестицій Каміль Гранд, Україна добре впоралася з виконанням заходів оборонно-технічного співробітництва в рамках Комплексного пакету допомоги. Пан Гранд також високо оцінив проведення реформ для впровадження технічних стандартів у сфері оборони, реалізацію трастових фондів НАТО. Українська сторона вкотре підтвердила, що приєднання до Північноатлантичного альянсу - головний пріоритет у зовнішній політиці держави.

Нагадаємо, 11-12 липня цього року в Брюсселі відбудеться саміт НАТО, на який Україна отримала запрошення. Тим часом через позицію Угорщини, яка вимагає переглянути підтримку України з боку Альянсу, досі залишається заблокованим проведення комісії Україна-НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram