ГоловнаПолітика

В ОБСЄ занепокоєні видворенням іноземних журналістів з України

Ці дії не мають прозорості і належного механізму апеляції.

В ОБСЄ занепокоєні видворенням іноземних журналістів з України
Арлем Дезир
Фото: EPA/UPG

Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір стурбований видворенням іноземних журналістів з України.

Про це йдеться в повідомленні ОБСЄ з посиланням на лист Дезіра міністру закордонних справ Павлу Клімкіну.

"Видворення журналістів чи відмова їм у в'їзді в Україну - тривожні і надмірні заходи, особливо тому, що ці дії не мають прозорості і належного механізму апеляції. Держави - члени ОБСЄ взяли на себе зобов'язання поліпшити умови роботи журналістів з однієї держави-члена, які виконують професійні обов'язки в інших державах-членах", - сказано в ньому.

Він закликав владу утримуватися від накладання непотрібних обмежень на роботу іноземних журналістів, які впливають на вільний потік інформації та порушують зобов'язання ОБСЄ щодо свободи засобів масової інформації

Як повідомляли, Служба безпеки України видворила з України журналістку російського "Первого канала" Анну Курбатову і заборонила їй в'їзд у країну на три роки.

15 серпня СБУ видворила в Росію журналістку телеканалу "Россия-1" Тамару Нерсесьян.

Раніше СБУ заборонила в'їзд на територію України іспанським журналістам Антоніо Памплієгу і Мануелю Анхелю Састре.

До цього СБУ примусово вислала з України журналістку російських телеканалів "Россия-1" і "Россия-24" Марію Князєву за деструктивну діяльність і заборонила їй в'їзд в Україну на три роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram