ГоловнаПолітика

БПП пропонує продовжити роботу у четвер до рішення про Антикорупційний суд

"Останнє слово в питанні продовження засідання буде за спікером".

БПП пропонує продовжити роботу у четвер до рішення про Антикорупційний суд
Фото: Макс Требухов

Фракція Блоку Петра Порошенка буде ініціювати продовження роботи в четвер до завершення розгляду закону про Антикорупційний суд.

Про це в коментарі LB.ua заявив заступник голови фракції БПП Сергій Березенко.

"Ми будемо пропонувати, щоб сьогодні засідання парламенту було продовжено до розгляду всіх поправок до закону про Антикорупційний суд. Щоб саме в четвер ухвалити рішення. Будемо пропонувати це голові парламенту. Останнє слово в питанні продовження засідання буде за спікером", - сказав він.

Березенко підтвердив, що досі немає консенсусу щодо ключової поправки до законопроекту про формування ради міжнародних експертів і накладення вето спільно з представниками Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

За його словами, цю позицію також будуть виносити на голосування безпосередньо в зал засідань. І депутати шляхом голосування визначатимуться.

Голова фракції "Народний Фронт" Максим Бурбак і собі зазначив у кулуарах парламенту, що фракція готова до продовження засідань і наполягає на віднайденні консенсусу в переговорах із МВФ для прийняття закону.

"Антикорупційний суд має запрацювати якомога швидше", - сказав він.

У той самий час, за інформацією джерел LB.ua в коаліції, малоймовірно, що сьогодні Рада встигне розглянути всі правки до другого читання.

Нагадаємо, станом на 11:00 Верховна Рада України встигла розглянути трохи більше ніж 300 правок із майже двох тисяч до законопроекту про Вищий антикорупційний суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram