ГоловнаПолітика

Суд надав детективам НАБУ доступ до банківського рахунку Назаренка

Антикорупційне бюро вивчить речі та документи Назаренка в банку "Львів".

Суд надав детективам НАБУ доступ до банківського рахунку Назаренка
Віктор Назаренко
Фото: iamir.info

Солом'янський районний суд Києва надав Національному антикорупційному бюро доступ до банківського рахунку, яким користується радник Президента Петра Порошенка, колишній голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко. Таке рішення прийнято в рамках слідства у справі про можливе незаконне збагачення Назаренка, повідомляють Українські Новини.

Детектив НАБУ звернувся до суду з клопотанням, в якому просив дозволити тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю і перебувають у власності банку "Львів". Зокрема, НАБУ отримало доступ до інформації про рух коштів на банківському рахунку, яким, за інформацією правоохоронців, користується Назаренко, але який оформлений на підставну особу.

Читайте також: НАБУ готове передати до суду звинувачення проти Онищенка

Як випливає з матеріалів клопотання, упродовж 2015-2016 років екс-голова Держприкордонслужби та члени його сім'ї оформили право власності на низку об'єктів нерухомого майна, загальна ринкова вартість яких становить близько 17,5 млн гривень. Разом з тим, за даними виписки з Національної кадастрової системи, дружина Назаренка також є власницею земельної ділянки загальною площею 0,1 га в Бориспільському районі Київської області, однак зазначена інформація відсутня в електронній декларації чиновника.

Під час досудового розслідування отримано інформацію про набуття членами сім'ї радника Президента в період 2015-2017 років 9 об'єктів нерухомості.

Нагадаємо, НАБУ з травня 2017 року розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу. 25 липня 2017 року Порошенко звільнив Назаренка з посади голови Прикордонної служби і призначив його своїм радником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram