ГоловнаПолітика

Порошенко нагадав про річницю взяття Криму армією УНР

Дивізія Петра Болбочана звільнила Крим від більшовиків у 1918 році.

Порошенко нагадав про річницю взяття Криму армією УНР
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко нагадав про річницю падіння більшовицького режиму в Криму. Відповідна публікація розміщена на сторінці Порошенка в Фейсбуці.

"Днями виповнилося 100 років прориву українських військ під командуванням полковника Петра Болбочана укріплень "червоних" на Чонгарі, коли Армія УНР вирушила звільняти Крим від більшовицької окупації", - сказано в повідомленні.

Президент назвав цю історичну подію однієї з найхоробріших і успішних військових операцій в історії українського війська.

Читайте також: Порошенко пропонує позбавляти громадянства за участь у "виборах" в анексованому Криму

"Усупереч суттєвій перевазі сил "червоних", дії української армії призвели до падіння більшовицького режиму в Криму. Упевнений, досвід героїчної боротьби українського народу за рідну землю і нашу єдність невблаганно наближають час повернення віроломно анексованого Криму, Донецька і Луганська в Україні", - написав Президент.

Нагадаємо, в квiтнi 1928 року уряд УНР прийняв рішення увійти до Криму, випередивши німецькі війська. 22 квітня Кримська група під командуванням Петра Болбочана взяла Джанкой, а 24 квітня - Сімферополь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram