ГоловнаПолітика

Поліція підтвердила затримання у Франції чоловіка з документами на ім'я Армена Саркісяна

Триває перевірка всіх обставин за цим фактом і вживаються заходи з підтвердження його особистості.

Поліція підтвердила затримання у Франції чоловіка з документами на ім'я Армена Саркісяна
Фото: gorlovka.ua

Французькі правоохоронці підтвердили громадянина з документами на ім'я Армена Саркісяна, оголошеного в міжнародний розшук лінією Інтерполу органами прокуратури на початку травня 2014 року.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

"Розшукуваному інкримінують організацію дій т. зв. "тітушок" - молодих, причетних до побиття учасників Євромайдану ... в листопаді 2013 - лютому 2014 рр ... Зараз чоловік, якого затримали французькі правоохоронці, перебуває у Франції під екстрадиційним арештом. Триває поглиблена перевірка всіх обставин за цим фактом і вживаються заходи з підтвердження його особистості", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, Саркісян розшукується за підозрою в скоєнні замаху на умисне вбивство двох або більше осіб (ч.15, п.1 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України), з хуліганських спонукань (п.7 ч.2 ст .115 КК), за попередньою змовою групою осіб (п.12 ч.2 ст.115 КК). Крім того, мова йде про скоєння злочину за ч.2 ст.194 КК - умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом.

Нагадаємо, розшукуваний уродженець Єревану Армен Горлівський (Саркісян) - відома в кримінальних колах особистість. Вважається людиною Юрія Іванющенка. У 2009-2010 роках нібито отримав титул "смотрящего" в Горлівці. Віце-президент Федерації боксу в Горлівці. Саме Горлівку ЗМІ називають основним постачальником "тітушок" на антимайдан під час Революції гідності. "Тітушки" Саркісяна, за даними ЗМІ, причетні до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія 19 лютого 2014 року, а також вбивства горлівського опозиційного депутата Володимира Рибака. Активно брали участь у подіях "російської весни" - зокрема, проросійських мітингах, захопленні Горлівського МВВС.

За даними українських правоохоронців, 12 квітня 2018 року Саркісян був затриманий у Франції.

При цьому в коментарі LB.ua Саркісян заявив, що у Франції затримали не його, а сам він перебуває в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram