ГоловнаПолітика

Підозрюваного в розтраті 1,5 млн грн гендиректора ДП "Укрвакцина" відправили під нічний домашній арешт

Андрія Макаренка відсторонено від посади на 2 місяці.

Підозрюваного в розтраті 1,5 млн грн гендиректора ДП "Укрвакцина" відправили під нічний домашній арешт
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Шевченківський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт підозрюваного в розтраті 1,5 млн гривень генерального директора державного підприємства "Укрвакцина" Андрія Макаренка.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання столичної прокуратури і відсторонив на 2 місяці від займаної посади генерального директора державного підприємства "Укрвакцина", якого підозрюють в розтраті 1,5 млн гривень державних коштів", - сказано в ньому.

Крім того, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час, зобов'язав здати закордонний паспорт і поклав на нього процесуальні обов'язки.

Нагадаємо, чиновнику інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Встановлено, що керівник держустанови протягом 2012-2013 років здійснив розтрату коштів державного підприємства на загальну суму понад півтора мільйона гривень, перерахувавши їх на рахунки двох приватних підприємств за нібито надання послуг з охоронного супроводу вантажів під час перевезення вакцин та інших медпрепаратів на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram