ГоловнаПолітика

Савченко перервала голодування

"Процедуру поліграфа людині в стані голодування пройти неможливо".

Савченко перервала голодування
Фото: Lb.ua

Депутат Верховної Ради Надія Савченко, яку утримують під вартою за підозрою в плануванні терактів, вирішила перервати оголошене голодування.

Про це повідомила у фейсбуці її сестра.

"Поліграфологи заявили, що процедуру поліграфа людині в стані голодування пройти неможливо. Оскільки організм виснажений, серце б'ється нерівномірно і температура тіла вища за звичайну. Результати будуть некоректними. Надія прийняла рішення: перервати, але не припинити свій голодний протест, щоб пройти процедуру поліграфа", - написала Віра Савченко.

Нагадаємо, Савченко оголосила голодування 23 березня, коли Шевченківський райсуд Києва обрав їй запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Під час ув'язнення в Росії Савченко голодувала протягом 83 днів. При цьому генеральний прокурор Юрій Луценко засумнівався в тому, що голодування Савченко був справжнім. Луценко, який за часів Віктора Януковича, також вдавався до такого заходу протесту, заявив, що він за 31 день голодування "скинув 23 кілограми і отримав 16 дірок у шлунку", тоді як Савченко вийшла "накачана російською пропагандою".

У 2016 році Савченко оголошувала нетривале голодування з метою активізувати процес звільнення полонених на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram