ГоловнаПолітика

Голова податкової приїхав у Горлівку встановлювати купол на церкві

Чиновник брав участь у заході в робочий час.

Голова податкової приїхав у Горлівку встановлювати купол на церкві
Фото: www.ostro.org

У Горлівку на встановлення купола на новозбудованому Богоявленському храмі 18 жовтня в робочий час приїхав голова Податкової служби України Олександр Клименко.

Як повідомляє Gorlovka.ua, на захід у Горлівку прибули всі причетні до будівництва. Зокрема, за даними видання, в серпні 2010 року було створено опікунську раду, до якої увійшли єпископ Горлівський і Слов'янський Митрофан, екс-мер Горлівки Іван Сахарчук, секретар Горлівської єпархії Володимир Туренко, начальник міської об'єднаної Держподаткової інспекції Андрій Данилюк, директор ЗАТ НВП "Спецвуглемаш" Сергій Атаманенко. Крім цього, сприяли у зведенні собору генеральний директор ДП "Артемвугілля" Анатолій Гончаров, депутат міськради Віталій Поляков і віце-президент федерації боксу Горлівки Армен Саркісян. Були тут і "вугільні генерали" Віктор Вишневецький і Анатолій Гончаров, які оцінили масштаб дзвону.

Клименко разом із присутнім митрополитом Донецьким і Маріупольським Іларіоном вдарили у дзвін. Клименка супроводжували два охоронці, а сам захід проходив у робочий час, близько 11.00.

Сайт "Донбас православний" повідомляє, що встановленню передував молебень перед іконою Божої Матері "Скоропослушниця" і освячення накупольних хрестів і дзвонів собору, які провів митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон у співслужінні єпископа Горлівського і Слов'янського Митрофана та духовенства Горлівки.

"Ми стоїмо на порозі події, яка увійде в історію не тільки Горлівки, а й усього православного Донбасу. Сьогодні кафедральний собор прикрасить купол, на якому буде сяяти хрест - видимий знак Божого благословення", - сказав митрополит Іларіон після молебню.

Зазначимо, будівництво Свято-Богоявленського кафедрального собору було розпочато 2007 року. Завершити його планують упродовж 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram