ГоловнаПолітика

У Києві затримані співробітник суду і екс-прокурор, які "крали будинками"

Під час обшуків співробітники СБУ вилучили майже 50 тисяч доларів США.

Правоохоронці в Києві затримали чинного керівника апарату суду та колишнього прокурора, які через підроблені судові рішення незаконно заволоділи комунальним і державним майном.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Київська прокуратура спільно з СБУ викрили та затримали чинного керівника апарату суду та екс-прокурора, які через підроблені судові рішення незаконно заволоділи комунальним і державним майном. У перекладі з офіційного - крали будинками. У минулому році вкрали житловий будинок на вул. Гоголівській (в Києві - ред.), а в цьому році замахнулися на комплекс будівель Академії педагогічних наук на вул. Хмельницького! Але браслети змінили плани в п'ятницю 13-го", - написав Луценко.

У СБУ повідомили про блокування в Києві протиправного механізму відчуження комунального і державного майна за підроблені судові рішення.

"Начальник апарату одного зі столичних райсудів під керівництвом колишнього співробітника регіональної прокуратури оформляв підроблені рішення районного суду, а згодом спільники переоформляли права власності на державні та комунальні об'єкти. Оперативники спецслужби задокументували факт відчуження ділками понад п'ять тисяч квадратних метрів комунальної власності в центральній частині Києва", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Двох зловмисників затримали згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Під час обшуків за місцями проживання та роботи організатора і фігурантів справи співробітники СБУ вилучили майже 50 тисяч доларів США і документацію, що свідчить про протиправних махінаціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram