ГоловнаПолітика

Порошенко висловив Польщі співчуття з нагоди роковин Смоленської катастрофи

Вісім років тому загинув президент Лех Качинський.

Порошенко висловив Польщі співчуття з нагоди роковин Смоленської катастрофи
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко висловив Польщі співчуття з нагоди восьмої річниці Смоленської катастрофи, в якій загинув президент Лех Качинський.

"Сьогодні восьма річниця Смоленської катастрофи, що забрала життя друга України, президента Леха Качинського, його дружини та багатьох представників політичної і військової еліти. Співчуваємо і сумуємо разом з польським народом", - ідеться в твіттері Порошенка.

Нагадаємо, катастрофа урядового Ту-154М, яким летів Качинський, сталася 10 квітня 2010 року під час заходу літака на посадку на аеродром "Північний" біля російського міста Смоленська. В результаті аварії загинули 96 осіб, включаючи президента Польщі. Польська делегація летіла до Росії на пам'ятні заходи з нагоди 70-ї річниці Катинської трагедії.

Упродовж восьми років з моменту Смоленської катастрофи з'явилася низка гіпотез про її причини і перебіг подій. У лютому 2016 року, за рішенням тодішнього міністра оборони Польщі Антоні Мацеревича, в Польщі відновили розслідування Смоленської катастрофи. В рамках Комісії державної авіації з розслідування авіакатастроф було створено підкомісію, яка проводить нове розслідування трагедії. Уламки польського літака досі залишаються в Росії. Польща домагатиметься їх повернення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram