ГоловнаПолітика

Новий голова "Укроборонпрому" призначив двох заступників

Ще шість заступників залишаються з попереднього складу.

Новий голова "Укроборонпрому" призначив двох заступників
Фото: liga.net

Голова держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін призначив своїми заступниками Сергія Омельченка і Юрія Шутя.

На сайті "Укроборонпрому" Омельченко значиться як перший заступник гендиректора, а Шуть - як заступник з авіабудування та виробництва.

Як зазначає "Інтерфакс-Україна", Омельченко - випускник Академії СБУ за спеціальністю "Правознавство", має досвід роботи на керівних посадах в українських і міжнародних компаніях. З вересня 2017 року і до останнього призначення - радник гендиректора, директор юридичного департаменту держкомпанії "Укрспецекспорт".

Шуть з травня 2013 року і до останнього часу обіймав посаду гендиректора - голови правління держпідприємства "Завод Електроважмаш" (Харків). Раніше працював головним інженером ЗАТ "Харпластмас", очолював ВАТ "Харківський підшипниковий завод".

На сайті "Укроборонпрому" значаться ще шість заступників, вони були призначені до приходу Букіна.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко указом від 21 лютого 2018 призначив головою держконцерну "Укроборонпром" гендиректора держкомпанії "Укрспецекспорт" Букіна замість очільника держконцерну з липня 2014 року Романа Романова.

Букін - виходець з держкомпанії "Укрспецекспорт". З квітня 2015 року - в.о. гендиректора, з лютого 2016 року - гендиректор ДК "Укрспецекспорт". У 2012-2013 рр. - заступник гендиректора держконцерну "Укроборонпром".

До складу створеного в 2010 році указом президента "Укроборонпрому" на сьогодні входить понад 130 підприємств українського ОПК, включаючи держкомпанію "Укспецекспорт" і її дочірні підприємства. Відповідно до прийнятого парламентом в червні 2011 року закону, "Укроборонпром" спільно з урядом забезпечує управління об'єктами держвласності в ОПК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram