ГоловнаПолітика

Порошенко про "Національні дружини": монополія на владу і зброю повинна належати державі

"Коли ви дивилися на "Національні дружини" на Хрещатику, почувалися в більшій безпеці?"

Порошенко про "Національні дружини": монополія на владу і зброю повинна належати державі
Фото: Соня Кошкина

Президент Петро Порошенко заявив, що монополія на владу і зброю повинна належати державі. Так він прокоментував появу на вулицях України парамілітарних організацій, таких як "Національні дружини".

На прес-конференції в середу він розповів, що почав день з відвідування госпіталю МВС, де проходять лікування правоохоронці, постраждалі в результаті вчорашньої бійки під Верховною Радою.

"І я хочу запитати кожного з вас, коли ви дивилися на "Національні дружини" на Хрещатику, кожен з вас почувався в більшій безпеці? Монополія на владу, монополія на зброю належить державі. Вчора під Верховною Радою влада, поліція, Нацгвардія діяли адекватно. А провокатори - ні. Тому вони повинні нести відповідальність", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 28 січня в Києві на території Косого капоніра Київської фортеці силове відгалуження партії "Національний корпус" склало "присягу" представників своєї організації "Національні дружини". Потім "дружинники" пройшли маршем вулицями Києва до Майдану Незалежності.

Ця подія викликала великий резонанс і навіть призвела до немасових протестів.

Позицію "Національного корпусу", який створив ці "дружини", в блозі на LB.ua виклав начальник прес-служби партії Роман Чернишов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram