ГоловнаПолітика

Порошенко: на Мальдіви літав під своїм прізвищем і за свої гроші

"У поданій декларації ви зможете в цьому переконатися".

Порошенко: на Мальдіви літав під своїм прізвищем і за свої гроші
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко заявив, що літав у відпустку на Мальдіви під своїм прізвищем і за свої гроші.

Про це він сказав на прес-конференції в середу.

"Хочу твердо підкреслити, що кордон я перетинав під своїм прізвищем, за своїм паспортом, з відповідною реєстрацією у прикордонників. Звичайно, я тоді не знав, але доручив своїй службі безпеки перевірити це, і отримав підтвердження. Сплатив я і за літак, і за готель зі свого банківського рахунку в українському банку. У поданій декларації ви зможете в цьому переконатися", - заявив він.

Нагадаємо, Порошенко на новорічно-різдвяні свята здійснив приватну поїздку на Мальдівські острови. За їх даними, це була коротка відпустка за рахунок власних коштів. В АП пообіцяли, що президент задекларує витрати на поїздку в електронній декларації.

За даними журналістів програми "Схеми", Порошенко вилетів з Києва 1 січня на одному з найдорожчих літаків бізнес-класу Falcon 7X приватної турецької авіакомпанії Setair. У компанії підрахували, що оренда і переліт літака з Києва до столиці Мальдів Мале коштує від 119 до 154 тис. євро.

Джерела "Схем" повідомили, що Порошенко з супутниками (всього вісім дорослих і двоє дітей) зупинився в п'ятизірковому курортному готелі Chevan Blanc Randheli, вибравши найдорожчу віллу на окремому острові. Вартість проживання становить не менш ніж $46 тис. на добу, тобто за шість діб він повинен був заплатити $276 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram