ГоловнаПолітика

У "ДНР" кинули у підвал "міністра енергетики" і його підлеглих

Едуард Голенко заважав Олександру Захарченку заробляти на вугіллі.

У "ДНР" кинули у підвал "міністра енергетики" і його підлеглих
Эдуард Голенко
Фото: gorlovka-tv.ru

22 працівників "міністерства вугілля і енергетики ДНР" затримано за підозрою "в розкраданні грошових коштів на суму понад сто мільйонів рублів".

Про це повідомляє прес-служба "МВС ДНР".

"Встановлено, що міністр вугілля та енергетики Донецької народної республіки Едуард Голенко з метою незаконного особистого збагачення створив організовану злочинну групу, учасники якої під виглядом постачання товарно-матеріальних цінностей і надання послуг здійснювали розкрадання грошових коштів державних підприємств, підконтрольних міністерству вугілля і енергетики ДНР", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, про арешт "міністра" Едуарда Голенка 22 лютого повідомляв ображений режимом "ДНР" пропагандист Костянтин Долгов.

"Цього вам ніхто не розповість. Сьогодні о 4-й ранку людьми Дикого (голова МВС ДНР) заарештовано міністра вугілля і енергетики ДНР Едуарда Голенка. Арешт санкціонували голова ДНР Захарченко та його "гаманець", віце-прем'єр з питань економіки Тимофєєв (він же - "Ташкент")", - писав Долгов.

За його інформацією, Голенко нібито пропонував створити "держпідприємство" з продажу вугілля споживачам без посередників.

"Це не вписувалося в плани Захарченка і Тимофєєва, оскільки останній навмисно створив посередницьку структуру - торговий дім "Вугілля Донбасу" - для того, щоб націнка від продажу вугілля осідала в кишенях владного тандему. На місце Голенка Захарченко і Тимофєєв хочуть поставити свою людину - Сосновського. Пікантності ситуації додає той факт, що проти Сосновського в РФ порушено кримінальну справу", - повідомляв Долгов.

Ігор Сосновський - колишній радник екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова. За даними російських ЗМІ, Сосновський має вугільний бізнес на сході України, у зв'язку з чим контактував з нині вбитим головою "Оплоту" Євгеном Жиліним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram